Menu

U12 piger: To sejre og to clean sheets i anden runde af U12A-vinterturneringen

image Den traditionelle sejrsdans
Jakob Bonde Lauridsen
20. november 2016 kl. 20:29

2. runde af U12A-vinterturneringen blev lørdag 19. november afviklet på Lysengs kunstgræsbane. Galten FS var til dagens kampe ramt af afbud fra tre stamspillere og stillede derfor med seks U11’ere i truppen. Holdet trodsede dog alle udfordringer og viste som altid fantastisk moral og vandt med flot spil begge sine kampe. En virkelig positiv oplevelse på en råkold eftermiddag i Højbjerg.

Galten FS – VSK Aarhus 2-0

Dagens første kamp var mod VSK Aarhus – et hold som Galten-pigerne tidligere har haft det forholdsvis svært imod. I foråret 2016 tabte vores piger således begge de indbyrdes kampe i DBU-U11A-turneringen til Vejlby. Siden er Vejlby blevet slået sammen med Skovbakken til VSK Aarhus. Baseret på lørdagens kamp, så det dog ud til, at Galtenpigerne har udviklet sig langt mere end VSK Aarhus i det forgangne år. GFS’erne vandt således fortjent 2-0 på to mål af Karla B. Nørgaard i 1. halvleg.

Det overordnede indtryk fra kampen er et unikt kollektiv. Solidt målmandsspil af Alma Hoppe, stærkt forsvarsspil af Lærke Vestergaard og Emilie Stenbryggen og god fight på midtbanen af Karoline Bonde, Karla B. Nørgaard, Ane Damgaard og debutanten Nikoline Klausholm gjorde det meget svært for VSK Aarhus at komme til chancer. I det fremadrettede spil deltog Sofie Johansen, Hannah Torp og Laura Elmose meget aktivt, og generelt var det GFS’erne, der sad solidt på kampen og efter Karlas to mål kunne kontrollere sejren sikkert hjem i 2. halvleg. Trænerteamet Michael Torp og Ole Margart kunne i den kolde novemberblæst varme sig over, at øvelserne på træningsbanen blev omsat så flot på banen.

Galten FS – FC Horsens 1-0

I dagens anden kamp mødte pigerne FC Horsens. Det blev en kamp, hvor FC Horsens søgte deres chance gennem fysikken, mens GFS’erne jagtede sejren gennem hurtigt kombinationsspil. Rent fysisk var flere af vores piger overmatchet, men vilje og hurtighed mere end opvejede de manglende centimeter. 1-0-sejren var fortjent og burde i realiteten have været et par mål større.

Første halvleg endte 0-0 trods flere gode muligheder til Galten. I stedet måtte pigerne vendte til midtvejs i 2. halvleg før Karla B. Nørgaard scorede, hvad der skulle ende med at være sejrsmålet – denne gang med et velplaceret skud op i målhjørnet uden chance for Horsensmålmanden. Frontangriberen Sofie Johansen havde yderligere 3-4 gode muligheder igennem kampen, men hver gang stod Horsensmålmanden i vejen. Meget positivt, at GFS’erne kom frem til så mange chancer kampen igennem og solidt defensivt spil gjorde, at sejren aldrig kom i fare.

Tredje runde af U12A-vinterturneringen spilles 14. januar 2017 i Horsens.

Følg Galten-pigerne på Instagram #gfspiger